Battlefield 3

2012-01-28 16:59

Λιγα Λογια για το Battlefield 3

Το Battlefield 3 είναι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς Battlefield, το οποίο αναπτύσσεται από την DICE και θα εκδοθεί από την Electronic Arts. Το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των First Person Shooters και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 2011 για το PC, το PS3™ και το ΧΒΟΧ360™.

Frostbite 2

To Battlefield 3 δημιουργείται με τη μηχανή Frostbite 2.0. Η έκδοση αυτή της μηχανής είναι η επόμενη έκδοδση της Frostbite 1.5 που χρησιμοποιήθηκε για το Battlefield Bad Company 2. H FB 2 έχει δημιουργηθεί για να εκμεταλλεύεται πλήρως το DirectX 11 και την αρχιτεκτονική 64bit και δεν θα υποστηρίζει το DirectX 9 (και συνεπώς τα Windows XP.

Gameplay

Το Battlefield 3 θα έχει singleplayer, co-op και multiplayer. Στο singleplayer ο παίκτης θα παίρνει το ρόλο 3 χαρακτήρων: Του Dmitri “Dima” Mayakovsky, ενός Ρώσου μυστικού πράκτορα, που θα πρέπει να εμποδίσει τους ανθρώπους της PLR από το να πυροδοτήσουν μια πυρηνική βόμβα στην καρδιά του Παρισιού. Ο 2ος χαρακτήρας, ο Jonathan “Jono” Miller, ένας Αμερικάνος δεκανέας των Πεζοναυτών θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις της PLR στην έρημο της Τεχεράνης. Τέλος ο Επιλοχίας Henry 'Black' Blackburn ηγείται μιας πενταμελούς ομάδας σε μια αποστολή εύρεσης και διάσωσης μιας ομάδας Αμερικανών που ερευνούσαν μια πιθανή τοποθεσία χημικών όπλων.

Στο multiplayer επιστρέφουν για το PC τα map 64 παικτών (24 για τις κονσόλες). Τα modes που θα υπάρχουν θα είναι το αγαπημένο από τους φίλους της σειράς conquest, το rush και ένα νέο mode το team deathmatch. Οι κλάσεις θα είναι 4 - Assault, Support, Engineer και Recon - μια επιστροφή στις κλάσεις του BF 2142.

Battlelog

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς θα γίνει η εισαγωγή του Battlelog το οποίο θα είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των παικτών. Το Battlelog θα παρέχει στατιστικά, voice communication και λίστα φίλων. Έτσι οι παίκτες θα μπορούν να επικοινωνούν, να παίζουν μαζί με τους φίλους τους και να συγκρίνουν τα στατιστικά τους.